Zapraszamy do dzielenia się opiniami na temat skuteczności terapii falą uderzeniową. Jeżeli możesz, to napisz innym, z jaką kontuzją się zmagałaś/zmagałeś i po ilu zabiegach falą uderzeniową dolegliwości ustąpiły? Twoja opinia może pomóc innym pacjentom w rozpoczęciu leczenia. Interesują nas wasze opinie na temat fali uderzeniowej, bez względu czy zabieg był skuteczny czy też nie.

 

Dodaj nową opinię

 
 
 
 
 
 
Wypełniając formularz zgadzasz się na zapisanie wprowadzonych danych do naszej bazy.
Twoje dane nigdy nie zostaną wykorzystane w celach marketingowych.
W celach bezpieczeństwa adres ip (34.228.30.69) zostanie zapisany.
31 wpisów.
Zbyszek Wilczyńki napisał/a 19 listopada 2018 o 09:45:
Super specjaliści, kompleksowo zajęli się moim łokciem. Od konsultacji ortopedycznej przez zrobienie USG i zabiegi z fali uderzeniowej. Wszystko w jednym miejscu , super nowoczesny sprzęt i to za naprawdę rozsądne pieniądze. Polecam
Iwona napisał/a 9 września 2018 o 11:59:
U mnie była walka 3 tygodnie z cieśnią nadgarstka , ale daliśmy rade ;)) Pan Maciek to mega specjalista , najpierw naczytałam sie opini w serwisie znany lekarz zanim sie zapisałam i muszę potwierdzić każde słowo tam przeczytane. Człowiek z ogromną wiedzą i przesympatyczny. Pracoholik do tego, bez względu czy byłam o 9:00 rano czy o 20:00 zawsze jest w firmie !!! Może dlatego ,że jest właścicielem do podchodzi do swojej pracy zupelnie inaczej. Miałam 3 zabiegi na Bemowie na przeciwko domu i niby prosty zabieg a zupełnie inaczej był wykonany i zero poprawy. Tu do Body Move musze jechać 20 minut w jedną stronę na zabieg który trwa chwile. Ale warto !!!!! Pozdrawiam całą ekipę Body Move Iwona Kryś
Jack napisał/a 10 maja 2018 o 03:26:
Witam 🙂 Myślałem że ta fala uderzeniowa to ściema, ale okazało się, że w moim przypatku była skuteczna. Już po jednej fali ból znacznie się zmniejszył a po 5-u dniach mogłem zginać rękę w łokciu (w ciagu tych 5 dni robiłem 4 proste ćwiczenia izometryczne) W moim przypadku zabieg (5 min) był dość bolesny, ale do wytrzymania (moje schozenie - kaletka z duzymi depozytami wapiennym jak w trzeciej fazie wapniejącego zapalenia ścięgna padgrzebieniowego - zeslół bolącego barku), po fali ramię troche bolało, w nocy nie mogłem spać, ale w następnym dniu byłem miło zaskoczony - ból był bardzo słaby i tylko przy pewnych i gwałtownych ruchach ręką. Mozna powiedziec ze w znacznym stopniu pomogła mi jedna fala uderzeniowa. Jestem bardzo zadowolony z tej "nowatorskiej" metody leczenia (w Niemczech jest już od wielu lat) Wielu ludzi jest dowodem na to że fala naprawdę działa. Jesli macie probleby z barkiem to najpierw do ortopedy na USG i na falę udezeniową. Moze być jeszcze potrzebna fizykoterapia (na początek proste ćwiczenia izometryczne wykonywane systematycznie w domu. Nie może Was boleć podczas wykonywania danego ćwiczenia ! Nic na siłę 🙂 znajdziecie je na youtube) Jeszcze raz szczerze polecan niesamowitą falę.
Barbara napisał/a 13 marca 2018 o 21:18:
Mnie pomogli z haluksem, okazuje się ,że super efekty daje fala uderzeniowa na haluksa, sceptycznie podeszłam do tematu ale po 3 zabiegach bol ustąpił, haluksa sie nie da naprawić bez operacji ale można sie pozbyć bólu i oto mi chodziło. Polecam.
Jadwiga napisał/a 22 stycznia 2018 o 11:49:
Witam wszystkich. Zmagałam się z łokciem tenisisty od 6 miesięcy, ultradźwięki, krioterpia na nfz itd , zero poprawy. Zrobiłam sobie w końcu usg na własną rękę i zaczęłam czytac w internecie o różnych terapiach i tak wpadłam na wasza firme. To chyba najszczęśliwszy dzień w moim życiu. Znowu mogę normalnie funkcjonowac, juz nie mogłam nawet zakupów wniesc na 2 piętro bo łzy w oczach miałam. Ani kubka utrzymac, klucza w zamku przekręcic itd. 1 seria zabiegów 5 szt i ból sie zmniejszył o 70% a przez kolejne 2,3 tygodnie coraz mniej reka bolała az przestało kompletnie. Strasznie wam dziekuje a w szczególności panu Mackowi właścicielowi , cudowny człowiek wszystko mi wytłumaczył od czego to się stało , jak sobie w domu samemu to rozluźniac jak mnie znowu złapie taki ból. Sami młodzi ludzie a takie podejście profesjonalne ,że wiele takich placówke mogło by sie od nich uczyc podejścia do pacjenta. Jedyny minus to ciężko zaparkować, ale reszta to naprawdę coś wspaniałego.
Krzysztof napisał/a 3 listopada 2017 o 15:01:
Witam wszystkich do bodymove trafiłem z polecenia, kolega z pracy polecił mi ich bo uratowali mu ołkiec, u mnie ostroga pietowa była od 2 lat sie zmagałem, zrobili mi 6 zabiegów i juz po 3 zabiegu ból spadł o połowe, naprawde super młodzi ludzie , potrafili mi wytłumaczyc na czym polega zabieg ze to nie rozbija ostrogi tylko leczy stan zapalny i ze bede mial na rtg ostroge do konca zycia a nie musi boleć, ogolnie u mnie to byl problem od kregoslupa wynikajacy i tez mi to pokazali i jest teraz super. BARDZO POLECAm i pozdrawiam Krzysztof Buczek
Iwona napisał/a 5 września 2017 o 15:59:
Ja dla odmiany miałam straszny stan zapalny kaletki podbarkowej i na wizycie jak porozmawiałam z Panem Mackiem okazało się ,że mam jeszcze halluksy a na stan zapalny halluksów tez się robi fale uderzeniowa, i okazało się ,że udało mi się upiec dwie pieczenie przy jednym ogniu. Dziękuje wam serdecznie i polecam was wszystkim bo jesteście super życzliwa i przesympatyczną ekipą.
Bartosz W napisał/a 19 kwietnia 2017 o 09:16:
Moja opinia na temat fali uderzeniowej jest taka - BOMBA!!!!! dla czego tak mało lekarzy przepisuje ten zabieg ???? Straciłem mnóstwo czasu na lasery ultradzwieki pole magnetyczne itd i zero poprawy a tutaj 3 zabiegi zrobiłem i normalnie moge chodzic a nie utykac , a ostroge piętowa miałem przeogromną.
Eryk Admaczyk napisał/a 10 marca 2017 o 17:54:
Ja miałem łokiec tenisisty taki ,że nie mogłem utrzymac kubka z herbatą, zrobiliśmy 6 zabiegów i jest jak reka odjął. Juz po 3 zabiegach było o połowe lepiej i sam zabieg wcale nie bolał tak jak ludzie opowiadają czasami..
Polecam
Patryk napisał/a 4 stycznia 2017 o 17:20:
Bardzo sympatyczni ludzie tam pracują, od Pani na recepcji przez wlasciciela firmy pana Macieja Piechote , wszystko pełen profesjonalizm, teraz dopiero juz jak jestem po zabiegach to wpisalem sobie w google a tu sie okazuje ,że robił mi zabiegi jeden z lepszych fizjoterapeutów w Warszawie, potwierdzam ,że same pozytywne opinie na jego temat to prawda, bardzo rzeczowy konkretny facet, nie wiem skąd takie doświadczenie bo z wyglądu max 30 lat Pozdrawiam Patryk
Maria napisał/a 4 grudnia 2016 o 22:48:
Ja również polecam, 3 miesiące walczyłam z bólem pięty i żaden lekarz nie wiedział co mi jest. Jeden zaproponował sterydy ze mi poda i mi przejdzie, ale wolałam sie leczyć u Dr Googla ;)) i tak na nich trafiłam, jedyne czego żałuje to ,że wcześniej nie zaczęłam szukać bo oszczędziła bym sobie bólu. U mnie juz po 3 zabiegu ból był prawie nieodczuwalny , i sam zabieg wcale nie boli tak jak sie ludzie rozpisują czasami.
Krzysztof Podrażka napisał/a 26 listopada 2016 o 12:51:
U mnie dopiero 2 seria przyniosła efekt. MIalem koszmarny ból w łokciu, jestem informatykiem od rana do wieczora siedze przy komputerze i doprowadziłem do takiego stanu swój łokieć ze nie mogłem reki nikomu podać zeby sie przywitac. RObiłęm u nich zabiegi z fali za pierwszym razem i bylo o 50% lepiej ale po miesiącu jak odpocząłem zrobiliśmy poprawke razem z laserem Hilt i zniknął ból całkowice co potwierdzilismy też na USG.. Dziekuje raz jeszcze i będe was polecał dalej. Krzysiek
Barbara napisał/a 25 października 2016 o 18:29:
Bardzo fajna i konkretna , ekipa, byłam u nich 5 razy z problemem łokcia tenisity, widać sprzęt nowoczesny, przypominają o zabiegach dzien wczesniej smsem z godziną zabiegu z adresem itd, co sie nie zdaża nawet w wielkich prywatnych szpitalach. Widać ,że mają doświadczenie w tym co robią bo co 15 minut umawiani pacjenci i byłam tam w różnych porach dnia i non stop ktoś w poczekalni na zabieg czeka.Łokiec mnie bolał bezposrednio po zabiegach o 50-60% mniej a po odczekaniu 2 tygodni czuje prawie całkowitą ulge w bólu. Podobno do 4 tyg od ostatniego zabiegu moze trwać taka naprawa i widze z każdym dniem ,że jest coraz lepiej. Mały parking to jedyny minus. Polecam Basia K
Krzysiek napisał/a 12 sierpnia 2016 o 20:44:
Witam wszystkich. Ja moge sie podzielić super wrażeniami , byłem u 3 ortopedów wszyscy mówili mi ze mam ostroge piętową górną i zrobilem milion zabiegów z ultradzwiekow itd i non stop boli pieta z tylu , ale najbardziej mnie bolą wszystkie buty eleganckie , tam z tyłu pięty obcieraja mi non stop skore. Wyjąłem noge z buta połozyłem sie na stole a Pan Maciek po sekundzie jak tylko zerknął na noge i jeszcze nawet nie zamienilismy jednego zdania stwierdził ,że mam piete Haglunda !!!! Powiedział ,że oczywiscie mozemy sobie strzelac w ta pięte fala i moze troszke w bólu ulży ale nie rozwiązuje to problemu i bede mial non stop problemy. Dał mi namiar na ortopede ktory sie zajmuje tylko takimi problemami i umowilem sie juz na operacje ktora bedzie polegała na zeszlifowaniu tej narośli. Jestem w szoku jak taki młody człowiek bo wygląda na 30 lat ma tak ogromne doświadczenie w tym co robi.
Jeszcze raz dziękuje. Krzysztof Jarczyński
Bożena napisał/a 27 czerwca 2016 o 14:21:
Super młodzi i zyczliwi ludzie, na początku wszystko mi pokazali dlaczego sie u mnie robi ta ostroga piętowa, pokazali mi jakich butów mam unikać , zaprojktowali mi wkładki termoplastyczne do butów i zrobili serie zabiegów fali uderzeniowej na ostroge piętową i po 6 miesiącach blokad sterydowych i ultradzwiekow wkoncu ktoś mądrze sie zajął moim przypadkiem. Z całego serca dziekuje wam Panowie. Polecam was wszystkim.
Filip napisał/a 30 kwietnia 2016 o 19:32:
Serdecznie polecam ludzi, widać ,że sie znają na temacie fali uderzeniowej bo drzwi u nich sie nie zamykają tylu pacjentów w poczekalni. Ja oczywiscie zrobiłem wycieczke po lekarzach, kazdy stwierdził ostroge piętową i kazali mi zrobić RTG a tylko oni jak podotykali mojej stopy zapropoowali zrobienie USG i wyszło ze mam zapalenie rosciegna podeszwowego !!!!!! 5 zabiegów z fali i zapomniałem o temacie a juz tak mnie bolała pięta ,że dwa miesiące kuśtykałem ;((((
Jeszcze raz wam dziekuje !!!
Filip Wasiak
Waldemar napisał/a 28 lutego 2016 o 22:03:
Trafiłem do nich z polecenia od sąsiada który chodził od lekarza do lekarza i funkcjonował od jednej blokady sterydowej do drugiej. Dostał też od kogoś namiar ze u nich sie robi wkładki na ostrogi. Wytłumaczyli mi od czego to sie bierze u mnie zrobili mi wkładke zaprojektowaną specjalnie pod moje stopy i wykonali serie zabiegow zeby sie pozbyc tej cholernej ostrogi i jestem znowu jak mlody Bóg ;))) naprawde widac ,że ludzie tam wiedzą co robią patrząc na to ze co 15 minut ktos wchodzi i wychodzi na kolejny zabieg. Polecam ich jak najbardziej szczególnie ze to młodzi wykształceni ludzie a nie jacyś pseudospecjalisci a takich jest coraz więcej..
Ewelina napisał/a 14 stycznia 2016 o 18:37:
Witam, biegałam od lekarz do lekarza, nawet sterydy w piente mi dawał i trafiłam do nich z polecenia Pana Dr Machowskiego i zrobiłąm serie zabiegów któe nie powiem troche mnie bolały ale efekt jest niesamowity, mam nadzieje ze sie utrzyma bo 3 tydzien bez bólu więc postanowiłam usiąść i wystawić komentarz. Polecam naprawde warto Ewelina
Ireneusz napisał/a 13 października 2015 o 08:23:
Polecam wszystkim ten gabinet, widać ,że tam pracują pasjonaci. Jeszcze sie mną tak nikt nie zajął . Dostałem wykład na temat tworzenia sie ostrogi, niewygodnych butów. Zrobili mi komputerowa analize stopy, zrobilismy serie zabiegów i wkładke do butów zaprojektowaną pod moją stope i wszystko wróciło do normy, a stracilem pol roku na bezsensowne lasery i krioterapie i ultradzwieki… Raz jeszcze dziekuje Irek
Jacek napisał/a 11 sierpnia 2015 o 11:32:
Super specjalisci od leczenia ostrogi piętowej. Jak zobaczyłem ilu pacjentów w poczekalni czekało na zabieg to juz wiedziałem ze chyba trafiłem tu gdzie trzeba;)) U mnie wystarczyły tylko 3 zabiegi bo sie w miare szybko zorientowałem i zrobiłem od razu usg na własną rękę ale w poczekalni byli ludzi co chodzą dwa lata od lekarza do lekarza i mieli np 10 zabiegów ;( Pozdrawiam Pana Maćka super spec wyjasnił wszystko , zrobił mi również wkładke do buta zeby problem nie powracał. Naprawde Polecam
Jacek Nowogrodzki